2012. augusztus 17., péntek

1.fejezet:A tragédia


Nyugott napot igért a napfelkelte a Mária utsza felet.A 17-es szám lakói még nem is tudták hogy ez a nap nagy fordulatot fog jelenteni az életükben.A környék szép kis hely volt,nagyrész 1 emeletes kis világosbarna házak lepték el.                                                                                                
A 17-es szám alat egy ugyanojan ház ált mint a többi.A kert kicsit különbözött a töbitől, hinta  volt benne és egy medence.A ház erkélyén egy Magas hoszúhajú férfi ült és az újságott olvasta nagy serényen.A házbol most egy magas hszúhajú nő lépet ki kezében két csésze kávé.Letete öket a kisasztalra és leült az egyik székre.
-Arthur drágám mikor megyünk el Willnek megveni a holmikat?-monda a nő lágy hangon-és meg is kéne vele beszélni a dolgot nem?
-Énszerintem rendes suliba kéne járjon nem abba a....abba a....
-Az a testvéred iskolája-fortyant fel a nő-és nekünk az a rendes iskola.
-Nekem nem, én ott hagytam azt a világot és....
-És megiigérted az apádnak hogy a fiad va....
-Helósztok-mondta egy közepesen magas zöldszemű kisfijú.A haja sötétvörös volt és kicsit borzos,nem lehetet több 13 évesnél.-mi a téma?
-Semmi drágám-mondta az aszony és beszalat a konyhába.
-Jo hogy lejötél-mondta Artur-ma anyádal elmegyűnk és Selena néni fog rád vigyázni elvárom hogy.....
-Na ne-mondta idegesen Will-minek nekem bébicsösz?
-Mert legutoljára is kinyirtál egy vázát mikor magadba voltál-válaszoja nyugotan Arthur az ujság mögül
-De...
-Nincs de Selena néni mikor idejön te kedves és engedelmes leszel.
-Én nem fogok annak a vén szipirtyónak...
-Az a vén szipirtyó a keresztanyád-mondja és innen lehalkitja a hangját-én sem szeretem de anyád csak öt hagya idejönni
-Részegek lehettetek mikor felkértétek keresztanyának-mondta morogva Will
-Én kertem fel-mondta haragosan Chintya(aki most toppant be az erkérjre egy tányér rántotával-és telesen józan voltam.
-Miért nem hivjátok bébicsöszködni a szomszéd lányt?-kérdezte vil nagy mosolyal
-Mert legutobbis 80 000FT-s telefonszámlánk volt miután vigyázott rád-válaszolta Chintya
-Na nics beszéd ,,magyar ember evés közben nem beszél’’ te meg Will jó leszel és engedelmes, egy rosz szó és lásuk csak.....egy hét TV és internet megvonás.
-De de de
-Nincs de,egyél-mondta Chintya
A reggeli innen zavartalanu ment.Will nem próbálkozott tovább inkább belenyugodott és inkább leült a TV elé miután elmentek.Egyszer mikor kiment a konyha felé eleset és nekieset a pinceajtónak mire az kinyilt.Will feltápászkodott, sosem járt még a pincében.Elkezdet kutakodni a sok doboz között.Furcsa holmikat talált pl:egy kis nyakláncot amiben volt egy gyöngy és abban valami sárga gáz,talált még egy kis fekete két amire az volt irva ,,uja’’.Egyszere csengetést halott.Felszaladt és kinyitotta az ajtót.
-Heló kedveském-mondta egy öreg puposhátu ösz nö –beengednél?
-Tessék befáradni-mondta unotan Will
A néni egyenesen a TV-hez ment és átette egy nagyon unalmas csatornára,ha ez még nem lenne elég közben unalmasabnál unalmasabb történeteket mondot
-Hát az én koromban még az volt a nagy szorakozás hogy kártyáztunk......
Ezekután 40 parti Canasta után petopantak Anyáék.Nagy csomagok voltak náluk és mindet egyenesen felviték az emeletre.Ezután hála istenek elment Selena néni ugyhogy Will egyenesen a TV felé vette az irányt mikor...
-Will drágám gyere kérlek ide-halatszot Chintya hangja
-Megyek-modta gyanakvóan mert ilyenkor általában semmi jó nem kővetkezett
-Will-mondta Chintya mikor odaér-apádnak és nekem mondanunk kell valamit.Tudod arrol van szó hogy a nagyapád....tudod amelyikről azt mondtuk hogy katona volt az....az nem katona hanem var....-nagy durranás halatszot kivüről-..mi volt ez?
-Nem tudom-mondta Arthur idegesen-megyek megnézem
Arthur már majdnem az ajtónál volt mikor az berobbant.Egy pilanatig nem is lehetet látni mitöl , de aztán egy nagy fekete felhő jöt be az ajton.A felhő kavarogni kezdet és nemsokára egy nagy feketetaláros csukjás alak let belöle.Az alak kinyujtota a kezét Arthur felé és azt mondta-Bum-erre a kezéből mintha egy kilövődött volna egy láthatatlan valami ami nekiment Arthurnak és átlökte ő az egész előszobán.
-Ez Stick-mondta Arthur  és felált-Vidd Wilt és hivd ide Stant-mondta és kinyujtotta a kezét-Defentdo-mire a kezéböl furcsa gázszerű anyagy repűlt ki és pajzsot formázott eléjük.
Chintya letuszkolta Willt a pincébe ott belenyult egy ládába és kivett egy olyan nyaláncot amilyet Will talált és a szájához emelte-Segitség-mondta majd a földhöz váta a nyakláncot.Az szélyeltört és a belsejében a gáz nagy sebeségel repült ki a pince ablakán.
-Mász be ide-mondta és felemelte az egyik ládát,alata egy kis juk volt.Will engedelmeskedet.
-Elektra-halatszot fentről egy ismeretlen hang,utána egy olyan zaj halatszot mintamikor a filmekben az áram szabadonvan,ezután tompa koppanás-Bahahaha-halatszot megint a hang
-Neee-mondta Chintya és rátete a ládát a jukra majd elszalat.Megint halatszot az az áramhoz hasonlitó hang.
-Hol vagy kicsi Will-mondta az az ismeretlen hang-nem bántalak
Nagy durranás halatszot-Stick kezdj veled egy sulycsoportal-mondta egy mély és magabiztos han.
-Stan-mondta Stick hangja-Bu...
-Sat-halatszot a magabiztos hang majd egy nagy pukkanás-Meny innen amig nem ölek meg-majd egy csetintéshez hasonló hang halatszot-Will,hol vagy?Apád testvére vagyok gyere elő-mondta.Will engedelmeskedett,kijött a láda alol és megprobált kijöni a pincéböl de a lépcsö elött ot ált egy magas vöröshaju zöldszemü alak.Az arca nagyon hasonlított Arthréhoz.
-Will,-mondta Stan-el kell menünk innen itt nem vagy biztonságban.Pakol-mondtaés intet a kezével mire febtröl nagy csörönpölés halatszot majd sok csomag lebegett be a pincébe.                                                                                        -Hol..hol vanak a szüleim?-kérdezte Will félve a választol
-Ők...ők elmentek..elmentek örökre-mondta gyászosan
-Neeee-tört ki Willből a gyász.Az nem lehet nem halhatak meg, ez lehetetlen gonodolta.
-Nyugodj meg-mondta-Relaxo-mikor kimondta ezt Will szivéből eltünt a fájdalom,mintha valaki kszvta volna onnan.-Fogd meg a kezem-Will engedelmeskedett.Stan csetintet egyet mire mitha beszivta volna öket valami és eltüntek.Egy kisz rozsaszi szobában találta magát.Stan kinyitott egy fijókot és kivet belöle egy üveget-Ezt idd meg és feküdj le holnap mindent elmondok-mondta és átnyujtota Willnek a palackot
Will félve de megitta.Ugy érezte mintha valaki olomot rkot vona a fejébe,egyenesen az ágyhoz ment.Ahogy letette a fejét a párnára elaludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése